Hui 3 de març, se celebra aniversari de la Llengua i Cultura Valenciana, – pero no estic segur que tu lo sàpies –  i el 7 de març de 2021, se celebrarà el 40 aniversari de les Normes del Puig, de conformitat en l’acort ortogràfic de 1914. No és responsabilitat plena teua, sino que, des de les institucions, mijos de comunicació, associacions i entitats culturals, poc o res es fa per a difondre la Cultura Valenciana.

Vivim moments convulsos i obscurs per a la nostra cultura, sense representació institucional alguna i baix l’amenaça de mort dels nacionalistes i independentistes Catalans mes radicals i absolutistes que es recorden en l’història moderna, per que sí, l’invent independentiste Català és recent, molt recent, a penes 40 anys d’història tenen la culpa, tot això apuntant a la falàcia i Utopia de “Paisos  Catalans”,  en  l’adoctrinament dels nostres fills menors en les escoles per Llei. Secessionisme, divisió i confrontació social és el regal que per alguns nos mereixem.

Des de les institucions Valencianes – Corts, Diputacions Provincials, Ajuntaments, i atres ents públics, nul o res són les mencions que s’han dedicat a commemorar a la cultura Valenciana, ¿Ah, pero tenim cultura Valenciana?  Cada volta menys i en perill d’extinció. Recordar a tots que el primer sigle d’or de literatura de la Llengua en Espanya va ser la Valenciana en el Sigle XIV i XV, destacant, a Jordi de Sant Jordi, Sant Vicent Ferrer, Ausiás March, Joanot Martorell i Sor Isabel de Villena, entre atres autors,  tots ells referents en la Llengua i Cultura Valenciana – NO CATALANA -.

Reflexió hui per a vore com en l’Ajuntament de la Ciutat de Valéncia i demés institucions públiques, res es diu, res es fa, res de res, que reconega el sentir popular de molts dels callats valencians del Sigle XXI.

Hui sense falles, sense magdalena, sense mascletá, sense soroll, sense olor a pólvora, sense llum, sense indentitat, és un dia per a la reflexió d’@tod@s, i – podem posar totes les escuses que vullgam – (COVID), pero hem de pensar-ho poc a poc i vore si açò és lo que els nostres pares, yayos i besyayos volgueren per als nostres fills i els futurs fills dels nostres fills.

 

“El primer pas per a aniquilar a un poble és borrar la seua memòria”.

 

¡Valencià Desperta!.

 

Es el moment de “LO NOSTRE”, canviem per un futur VALENCIÀ 

 
 
 
 
 
 
DONDE ESTAMOS